Hoppa till innehåll
Hem » Volvo P1800 Cyan Racing – moderniserad klassiker

Volvo P1800 Cyan Racing – moderniserad klassiker

  • Motor

Volvo P1800 är än i dag en av de mest unika och klassiska modeller som Volvo tagit fram. Så unik var den att självaste Helgonet – spelad av Roger Moore – hade en!

Men även om utseendet fortfarande håller så var tekniken under skalet inte lika imponerande. Detta har Cyan Racing fixat med deras restomod som är kraftigt moderniserad och har en 420 hästars Turbo-motor (baserad på motorn i tävlingsbilen Volvo S60 TC1). Bilen är förstärkt med en kombination av stålram och kolfiber och hjulupphängningen har justerbara dubbla länkarmar runt om. Med en vikt på endast 990 Kg så blir resultatet en trevlig liten sportbil!

Men då måste man så klart vara beredd att betala vad ombyggnationen kostar. Något officiellt pris vill Cyan inte ange men det ryktas om runt 4-5 miljoner svenska riksdaler. Då tillkommer en original P1800 som används som grund för bygget…

Top Gear har testat och jämför med originalet:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *