Hoppa till innehåll
Hem » Mass Effect Legendary Edition – Trilogin Remastered

Mass Effect Legendary Edition – Trilogin Remastered

  • Spel

Det har varit känt ett tag nu att Bioware jobbat med en komplett remaster av Mass Effect trilogin. Men nu har projektet fått ett namn och släppdatum! Mass Effect™ Legendary Edition kommer att släppas den 14 maj i år och innehåller ME 1, 2, 3 samt alla DLC.

Paketet är alltså en remaster och skall inte förväxlas med en remake. Själva storyn är alltså oförändrad. I stället är det främst grafik och spelmekanik som uppdaterats för att motsvara en mer modern upplevelse. Det utlovas att spelen är optimerade för 4K 60 FPS (olåst på PC) vilket verkar betyda AI uppskalade och omarbetade texturer samt bättre ljuseffekter mm.

Lite förvånande är dock att man valt ligga kvar på samma gamla Unreal 3-spelmotor. Det innebär antagligen att man inte skall förvänta sig någon massiv förändring av de två senaste spelen. Speciellt inte om man redan är van att köra dem med textur-moddar… Första spelet i originalutförande är smärtsamt gammalt nu så där kan man nog räkna med störst skillnad.

En trevlig uppdatering är att alla tre spelen skall ha samma karaktärs-skapande så Shepard har samma utseende i alla. FemShep – den kvinnliga Shepard har även fått en egen ”default” karaktär på samma vis som den manliga igenom hela trilogin.

Paketet är enbart singelplayer så multiplayer är helt borttaget ifrån ME3.

Mass Effect: Legendary Edition kommer att släppas till Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Playstation 4 (PS4), PlayStation 5 (PS5), och PC (Steam och Origin).

Se Official Reveal Trailer nedan:


GameSpot har sett en förhandsversion och förklarar mer i klippet nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *