Hoppa till innehåll
Hem » Spara WEBP bilder som JPEG eller PNG med Firefox tillägg

Spara WEBP bilder som JPEG eller PNG med Firefox tillägg

Sista åren har bildformatet webP börjat användas av en del webbsidor och det kan ställa till det om man vill spara ner en bild. Vissa program för bildvisning och redigering har helt enkelt inget eller dåligt stöd för detta format.

Det här problemet kan man dock lösa ganska enkelt med ett tillägg i Firefox.


Alternativ 1 – Få servern att skicka JPEG eller PNG i stället

Det här tillägget tar helt enkelt bort webP i den lista med format som Firefox stödjer. När webbservern ser detta så skickas då automatiskt en JPEG eller PNG-bild i stället. Detta förutsätter dock att servern är programmerad att göra så. Det kan alltså hända att den ändå envisas med att skicka en webP-bild.

Detta är det bästa alternativet eftersom man automatiskt får originalbilden utan att behöva komprimera om! Fungerar utmärkt på exempelvis Reddits inbyggda ”bildgalleri”.

Läs mer och installera via Firefox officiella add-ons sida:


Alternativ 2 – Spara om som JPEG eller PNG

Skulle första alternativet inte funka så blir man tyvärr tvungen att ladda hem webP-bilden och sedan spara om. Men som tur är så finns det även ett tillägg som gör detta automatiskt!

Tillägget lägger till en ny högerklicksmeny till bilder kallad ”Save webP as..”. Klickar man så kommer det upp alternativ för vilket format man vill spara bilden som.

Läs mer och installera via Firefox officiella add-ons sida:


Ni kan hitta lite fler praktiska tillägg för Firefox här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *