Hoppa till innehåll
Hem » Nya Microsoft Edge – Ersätt sökmotorn Bing med Google överallt

Nya Microsoft Edge – Ersätt sökmotorn Bing med Google överallt

De flesta av oss som använder Windows 10 har väl nu fått nya versionen av Microsoft Edge installerat. Eftersom denna webbläsare i grunden bygger på samma motor – Chromium – som Google Chrome så är den betydligt bättre än tidigare. Så bra att många nog frågar sig om det ens är någon ide att använda Chrome längre!

Men som vanligt så måste ju Microsoft förpesta vår tillvaro med att sätta eländet Bing som standard sökmotor… Nedan följer några enkla steg för att ersätta Bing med Google så att man kan hitta det man söker efter igen.

Föredrar ni någon annan sökmotor som exempelvis DuckDuckGo så funkar det också så klart.

1. Sätt Google som Standardsökmotor

Börja med att trycka de tre små punkterna uppe i högerkanten på Edge för att öppna dess meny. Gå sedan till InställningarSekretess och TjänsterAdressfältet (låååångt ner på sidan) – Hantera Sökmotorer.

Jösses, de har verkligen lyckats gömma undan denna inställning… Jag undrar varför? ?

Men vänta nu – gå direkt dit via adressfältet i stället!

Precis som de flesta andra webbläsare så stödjer Edge att man går direkt till respektive inställning via adressfältet! Så i stället kopiera texten nedan, klistra in i adressfältet och tryck Enter:

edge://settings/searchEngines

Då kommer man direkt till sidan Hantera sökmotorer:

Kolla först att den sökmotor ni vill använda finns i listan. Finns den inte det så är det enklast att öppna en ny flik, gå till sökmotorns hemsida och göra en sökning. Då skall den sen automatiskt dyka upp i listan. För svenska Google så är det då Google.se som gäller.

Tryck sedan de tre punkterna bredvid den sökmotor ni vill använda så kommer en meny upp:

Till sist välj Ange som standard.

2. Använd Google via adressfältet och Ny Flik-sidan

Gå till InställningarSekretess och TjänsterAdressfältet genom att kopiera texten nedan, klistra in i adressfältet och tryck Enter:

edge://settings/search

Då öppnas inställningar för Adressfältet:

Ändra följande:

  • Sätt Sökmotor som används i adressfältet till Google (standard).
  • Ändra Sökning på nya flikar använder sökruta eller adressfält till Adressfältet. Använder ni då det separata sökfältet på Ny Flik-sidan så hoppar sökningen upp till adressfältet och man slipper använda Bing av misstag! Sug på den Microsoft! ?

Eller så skippar man både Edge och Chrome för ett ännu bättre alternativ som Firefox.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *